Kebo danas pokreće smjenu ministara u Vladi Federacije

Radiosarajevo.ba
Kebo danas pokreće smjenu ministara u Vladi Federacije

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo sastao se danas s predstavnicima Centra civilnih inicijativa u Tuzli gdje su razgovarali o izvještaju CCI-ja o radu Vlade FBiH. Kebo se složio da je rad Vlade u protekle tri godine katastrofalan, a stanje u kojem se nalazi veći bh. entitet uporedio je sa žabokrečinom te je najavio da će već danas, u skladu sa Ustavom i propisima Parlamenta FBiH, pokrenuti procedure smjene pojedinih ministara.

Pojasnio je da će učiniti da u idućem periodu dođe do smjene pojedinih ministara, zbog, kako je rekao, prekoračenja ovlasti i nerada. Ipak, nije želio govoriti o imenima, navodeći kako on nije ni tužilac ni sudija.

"Rad bez vizije i bez programa, kao i ponašanje koje prekoračuje ovlasti pojedinih ministara, dovoljan su razlog da se pokrenu smjene. Kao jedan od šefova izvršne vlasti uradit ću sve da dođe do smjene tri ili četiri ministra. Oni dolaze iz različitih stranaka. Smjene su neophodne kako bi se izašlo iz žabokrečine u kojoj se nalazi vlast te kako bi radili za boljitak građana ove zemlje", istakao je Kebo.

Također, naglasio i da je krajnje vrijeme da se riješi pitanje neriješenih političkih ubistava, za koje je, kako kaže, prije desetak dana pokrenuo proceduru. Iz historijskih razloga, kako je rekao, na to jednom treba staviti tačku!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije