Sarajevo / KCUS: Otvara se nova respiratorna jedinica za pacijente oboljele od COVID-a

28. 02. 2021. u 21:02:00 Fena

Shares: 22

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u pripremi je otvaranje nove respiratorne jedinice za oboljele od infekcije COVID-19.

Objavila je to na svom Facebook profilu prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

"Ekipa KCUS-a priprema novu respiratornu jedinicu za Covid-19 bolesnike", napisala je uz nekoliko fotografija i čestitajući građanima 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je otvaranje nove respiratorne jedinice najavila prije nekoliko dana kazavši da je, zbog porasta broja COVID-bolesnika smještenih u Izolatoriju na Podhrastovima, Krizni štab KCUS-a odlučio formirati respiratorni centar s 40 bolesničkih kreveta koji će biti smješten u zgradi stare Hirurgije.

Dodala je da će KCUS na taj način proširiti kapacitete za srednje teško bolesne u izolatoriju Podhrastovi, dok će izrazito teški bolesnici za koje je neophodna invazivna respiratorna potpora biti hospitalizirani u novom respiratornom centru u krugu KCUS-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA