KCUS: Povučena dva potpisa doktora za podršku Gavrankapetanoviću

Radiosarajevo.ba
KCUS: Povučena dva potpisa doktora za podršku Gavrankapetanoviću
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon što su brojni mediji objavili kako je prof. dr. smijenjen s funkcije direktora Klinike za ortopediju i traumatologiju, iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu iz KCUS-a su reklikako nije riječ o smjeni, već da je profesoru istekao ugovor.

U saopćenju su pojasnili kako je dr. Gavrankapetanoviću istekao ugovor, zbog čega on trenutno više nije na poziciji direktora ove klinike.

Ipak bura u javnosti zbog toga što dr. Gavrankapetanović više nije direktor ove klinike ne jenjava.

Također, iz KCUS-a su postavili i pitanje zbog čega dr. Gavrankapetanović i pojedini doktori prave medijske istupe, te pojašnjavaju neke odnose unutar KCUS-a kada je riječ o doktorima koji su davali izjave u vezi sa smjenom direktora Klinike za ortopediju i traumatologiju, te su se s tim u vezi oglasili novim saopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

Imajući u vidu različite izjave i navode u medijima, a vezano za potpisnike Izjave podrške prof.dr.Ismetu Gavrankapetanoviću, ovim putem Vam dostavljamo Dopise, koji su dostavljeni u Kabinet Generalne direktorice KCUS, a čiji potpisnici su ljekari Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

Dopisi se odnose na povlačenje potpisa sa ranije objavljene Izjave podrške prof.dr.Ismetu Gavrankapetanoviću, te u jednom od Dopisa jasno stoji da je došlo do zloupotrebe odnosno krivotvorenja potpisa uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr.sci.Hadžana Konje.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu je ustanova koja je protiv zloupotreba i krivičnih djela bilo koje vrste, te su shodno tome poduzete i određene zakonske mjere kod nadležnih organa", rekli su iz ove medicinske institucije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije