KCUS: Dr. Avdagić je iz privatnih razloga molio za raskid radnog odnosa

Radiosarajevo.ba
KCUS: Dr. Avdagić je iz privatnih razloga molio za raskid radnog odnosa
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu oglasio se saopćenjem za javnost povodom medijskih informacija o dr. Harunu Avdagiću.

Istaknuli su da je Avdagić angažovan  u KCUS na  neodređeno vrijeme, kao ljekar specijalista – subspecijalista kardiohirurg, 1.aprila 2017.godine, te je određeni period vršio i funkciju v.d.šefa Klinike za kardiohirurgiju.

"Dr. Avdagić  zaposlen je u KCUS na lični zahtjev, te je iz naše ustanove i otišao na isti način. U svojoj molbi za sporazumni prekid radnog odnosa Avdagić je kao razlog naveo privatno – porodične razloge. Doc.dr.Harun Avdagić nije bio predmet razmjene ljekara UKC Tuzla i KCUS, kako to navodi jedan medij", naveli su iz KCUS-a.

Istaknuli su da se na Klinici za kardiohirurgiju posao odvija besprijekorno, te po prvi put u historiji postojanja ove Klinike nema listi čekanja. U vrijeme kada je na čelu ove Klinike bio prof.dr.Mirsad Kacila, liste čekanja brojale su preko 600 pacijenata saopćili su."

"Niko od direktora disciplina, kao ni generalna direktorica, nad doc.Avdagićem ili bilo kojim drugim ljekarom nikada nisu vršili teror niti bilo koji oblik mobinga. O tome koliko je zastupljen mobing u KCUS, od strane direktorice, govore brojne pohvale uposlenika, koje u Kabinet pristižu  na dnevnoj osnovi.Klinički centar Univerziteta  u Sarajevu nastaviti će sa uspješnim radom. Nama su pacijenti prioritet. Politizirane klevete i neistine neće nas zaustaviti u obezbjeđivanju kvalitetnijih zdravstvenih usluga, za opće dobro cijele BiH", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije