Kćerka Johna McCaina o inicijativi gradonačelnika Skake: Ovo je predivno

Radiosarajevo.ba
Kćerka Johna McCaina o inicijativi gradonačelnika Skake: Ovo je predivno
Twitter / Meghan McCain misli da je inicijativa Abdulaha Skake predivan gest

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas inicijativu na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake da se jedan trg ili ulica u glavnom gradu BiH nazovu po nedavno preminulom američkom senatoru Johnu McCainu.

Odluka / Bio je veliki prijatelj BiH: Senator John McCain dobit će ulicu ili trg u Sarajevu

„Senator John McCain bio je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. U teškim vremenima je stvari nazivao pravim imenom i tražio pravedna rješenja za našu zemlju. Sarajevo i BiH će na ovaj način osigurati trajno sjećanje na njegovu historijsku ulogu u izgradnji i njegovanju bratskih i prijateljskih odnosa između naroda BiH i Sjedinjenih Američkih Država“, obrazložio je Skaka.

Povom ove odluke, na Twitteru je reagovala i senatorova kćerka Meghan McCain. Naime, političar Reuf Bajrović je na Twitteru objavio ovu vijest, a Meghan McCain je odgovorila satusom: "Ovo je predivno".


Gradonačelnik Skaka danas je informirao vijećnike da je tokom posjete Washingtonu obišao i grob utjecajnog američkog senatora na mornaričkom groblju u Annapolisu gdje je simbolično položio zastave BiH i Grada Sarajeva.

„Izuzetno cijenimo njegov doprinos u velikoj pomoći koju je američki narod pružio narodu u BiH“, izjavio je gradonačelnik podsjećajući da je McCain tokom svoje političke karijere u nekoliko navrata posjećivao glavni grad BiH, te izgradio posebnu vezu sa ovom zemljom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije