Karić, Stanivuković i Kordić na sastanku sa Palmerom: Idemo dalje

4
Radiosarajevo.ba
Karić, Stanivuković i Kordić na sastanku sa Palmerom: Idemo dalje
FOTO: Facebook / Karić, Stanivuković i Kordić u Sarajevu

Gradonačelnici Banje Luke, Sarajeva i Mostara Draško Stanivuković, Benjamina Karić i Mario Kordić sastali su jučer u Sarajevu s šefom delegacije EU u BiH Johannom Sattlerrom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Matthewom Palmerom i izvršnom direktoricom Evropske službe za vanjske poslove Angelinom Eichhorst.

"Izuzetno važan sastanak u Sarajevu i razgovor sa šefom delegacije EU u BiH Johanom Satlerom, zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Matthewom Palmerom i izvršnim direktorom Europske službe za vanjske poslove Angelinom Eichorst.

Europska unija pomno prati političke procese u Republici Srpskoj, ali i ono što radimo u Banjaluci već pola godine. Zajednički sastanak sa gradonačelnikom Sarajeva i gradonačelnikom Mostara, te razgovor o važnim pitanjima za naše gradove. Neizostavna tema bili su i parlamentarni izbori koji će se održati sljedeće godine u Republici Srpskoj i cijeloj BiH.

Jako je važno da Banja Luka čuje šta o tome misle predstavnici drugih zemalja u BiH. Idemo dalje!", poručio je Stanovuković putem Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije