Karić: Moramo voditi računa o našoj historiji i boriti se za istinu i pravdu

Radiosarajevo.ba
Karić: Moramo voditi računa o našoj historiji i boriti se za istinu i pravdu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Gradonačelnica Sarajeva polaže cvijeće

Sarajevo danas obilježava 29. godišnjicu herojske odbrane grada. Tim povodom delegacije su odale počast žrtvama koji su izgubili svoje živote tog 2. maja 1992. godine.

Pokušaj specijalnih jedinica tadašnje jugoslavenske vojske da zauzmu zgradu Predsjedništva BiH kulminirao je na Skenderiji, gdje ih zaustavljaju Specijalna jedinica MUP-a i Teritorijalna odbrana BiH koju su činili građani Sarajeva.

Početak maja 1992. godine će za sve Sarajlije zauvijek ostati duboko urezani u sjećanje.

O važnosti dana kada je Sarajevo herojski odbranjeno od agresora govorila je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Ona je danas, na ovaj vrlo važan dan poručila da je jako važno prisjećati se i obilježavati našu historiju.

„Danas je jedan od najznačajnijih momenata i najznačajnijih dana za odbranu Sarajeva i odbranu BiH. Delegacija Grada Sarajeva je danas tu da oda počast svim hrabrim braniocima koji su uspjeli sačuvati našu državu i naš grad. Mislim da je ovo najmanja stvar koju možemo uraditi kako bismo se zahvalili svima onima koji su dali svoje živote za sve ono što mi živimo danas“, kazala je gradonačelnica.

Gradonačelnica Sarajeva polaže cvijeće - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo

„Kada bi zaista bilo istine i pravde, ne bi nikad ne trebali raspravljati o tome koliko je važno da se obilježavaju historijski događaji. Mi ukoliko želimo lijepu i svijetlu budućnost, moramo voditi računa o našoj historiji i moramo se uvijek boriti za istinu. Samo tako možemo napredovati na svim poljima“, poručila je Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije