Kardinal Puljić: Gradonačelnik Sarajeva je tražio da odustanem od mise za Bleiburg

Radiosarajevo.ba
Kardinal Puljić: Gradonačelnik Sarajeva je tražio da odustanem od mise za Bleiburg
Foto: nedjelja.ba / S mise za Bleiburg

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u razgovoru za radio Mir iz Međugorja komentirao je dešavanja u vezi mise za Bleiburg koja je proteklog vikenda održana u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

On je rekao kako je traženo od njega da odustane od mise, da je dobijao razne prijetnje, te da ga je zaboljelo što je zaboravljeno koliko je žrtvovao za Sarajevo i BiH.

Kardinal Vinko Puljić uputio poruku javnosti nakon mise za Bleiburg

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je javnosti, nakon jučerašnje mise u sarajevskoj Katedrali, zahvalnost. Njegovu poruku prenosimo u cjelosti: "Nakon što sam 16. svibnja 2020.

Prema njegovim riječima, da odustane od mise tražio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

"Tražilo se od mene da odustanem od mise radi smirivanja. Rekao sam da nisam nahuškao narod, onaj ko je to radio neka smiruje", kazao je kardinal Puljić dodajućI:

"U katedrali ne bi bilo mjesta za sve da smo rekli vjernicima da dođu. Mi smo rekli da se slave mise kući, a mi ćemo poštivati upute štaba. Međutim druga strana ima privilegije i medije koji su itekako nahuškali to. I onda nakon svega ovoga glavni huškač je rekao kako je sve u redu.

Tvrdi da je zbog mise dobijao razne prijetnje.

"To je ta demokratija komunistička. To je bilo mučno, jako me je zaboljelo što su u jednom trenutku svi zaboravili koliko sam živio i žrtvovao za ovaj grad i ovu zemlju", naveo je kardinal Puljić.


Cijeli razgovor možete poslušati na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije