Kardinal Vinko Puljić čestitao Hanuku

4
Radiosarajevo.ba
Kardinal Vinko Puljić čestitao Hanuku
Foto: Admir Kuburović / Kardinal Vinko Puljić

Povodom blagdana Hanuke kojeg Jevreji proslavljaju od 28. novembra do 6. decembra, vrhbosanski nadbiskup mitropolita i predsjednik BK-a BiH kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH  Jakobu Finciju te svim Jevrejima

Poruku kardinala prenosimo u cijelosti:

"Ovih dana vi Jevreji slavite Hanuku, te će svaki dan, kroz osam dana, biti upaljena jedna svijeća - simbol vjere i svjetla u životu. Zato Vama osobno kao i cijeloj Jevrejskoj zajednici upućujem najiskrenije čestitke riječima: "Hanuka na radost!"

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Dok Vam upućujem čestitku da vam Hanuka bude sretna ujedno želim da naše zajedničko paljenje svijeća, kod nas katolika adventske svijeće, a kod Vas prigodom blagdana Hanuka, probudi izraze naše postojane nade da gradimo budućnost s Bogom", navodi se u čestitci kardinala Puljića. 

Podsjećamo, Mario Banožić, ministar odbrane Hrvatske boravi u službenoj posjeti Sarajevu, a jutros je iskoristio priliku da mimo protokola bude i na misi kod kardinala Puljića.

Sifet Podžić primio ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, sa zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem u službeni je posjet danas primio ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića sa saradnicima.

Sastanku su nazočili i pomoćnici ministra obrane BiH Zoran Šajinović i Dženan Redžo, zapovjednik Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga BiH general-bojnik Marko Stojčić, šef Kabineta ministra obrane BiH Kemal Korjenić i zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu OS BiH brigadir Slaven Blavicki, a u hrvatskom izaslanstvu bili su i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivan Sabolić, s vojnim izaslanikom RH u BiH brigadirom Davorom Kiraljom, direktorica Uprave za obrambenu politiku Ministarstva obrane RH Dunja Bujan-Šujster te ostali predstavnici ministarstava obrane dvaju zemalja.

Na sastanku je istaknuto obostrano zadovoljstvo izvrsnom saradnjom ministarstava obrane i oružanih snaga obje zemlje. Ministar Podžić je posebno izrazio zahvalnost za potporu Republike Hrvatske u školovanju vojnih kadrova te pomoći u gašenjima požara tijekom ove ljetne sezone.

Sifet Podžić i , Mario Banožić - undefined

Foto: MO BIH: Sifet Podžić i Mario Banožić

Ministar Banožić je potvrdio stav Vlade RH da podržava suverenitet i cjelovitost Bosne i Hercegovine, kao i razgovore o izmjenama izbornog zakona, te izrazio zabrinutost zbog zastoja u radu institucija vlasti BiH.

„Hrvatska svesrdno podržava Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu, i na raspolaganju smo podijeliti svoje znanje i iskustvo kako bismo pomogli BiH da postane punopravna članica Europske unije i NATO-saveza,“ rekao je ministar Banožić. „Kao prijateljske susjedne zemlje suočavamo se sa istim prijetnjama i svaka suradnja na polju odgovora na te prijetnje na obostranu je korist“.

„Zahvalni smo Hrvatskoj što u relevantnim međunarodnim forumima podržava pristupanje BiH euroatlantskim integracijam,“ rekao je ministar Podžić.

„Spremni smo raditi na daljem unaprijeđenju bilaterlanih odnosa i suradnje, u interesu obiju država, svih naroda i građana, ali i kao zalog za regionalnu sigurnost i stabilnost“.

Na kraju sastanka, hrvatski je ministar obrane svojim domaćinima čestitao predstojeći Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te se uputio u posjet Središtu za obuku za operacije potpore miru (PSOTC) na Butmiru, gdje je održao izlaganje na temu uloge Republike Hrvatske u NATO-u i EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije