Kardinal Puljić: Božić je vrijeme zbližavanja i radosti

Fena
Kardinal Puljić: Božić je vrijeme zbližavanja i radosti
Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić izjavio je u Travniku da predstojeći božićni blagdani predstavljaju vrijeme zbližavanja, kao i zajedničke radosti.

"Ne možemo se približiti Bogu, ukoliko nećemo jedni s drugima. Niko se ne može spasiti sam jer uvijek smo suputnici na ovoj zemlji", kazao je kardinal Puljić novinarima, sudjelujući na tradicionalnoj božićnoj priredbi Katoličkog školskog centra Petar Barbarić.

Čestitajući katolicima predstojeći Božić, poželio im je da budu istinski sudionici božićne radosti, a "svim ljudima dobre volje da zajedno s njima dožive tu radost".

"Lijepo je živjeti s ljudima koji su radosni... Neka se i komšije raduju, ne zato što slave Božić, nego da zajedno sudjelujemo u radosti. Da se ta radost umnaža na ovim našim prostorima, na kojima živimo jedni s drugima u različitosti, i da znamo svoje voljeti, a tuđe poštivati", kazao je Puljić.

Kardinal je, također, poručio kako je čovjekovo dostojanstvo Božji dar te da društvo mora biti organizirano tako da se to "dostojanstvo može ostvariti i da čovjek može živjeti svoja ljudska prava".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije