Kaplan: Nisam bio priveden u Minsku

Radiosarajevo.ba
Kaplan: Nisam bio priveden u Minsku

Povodom iznošenja lažnih informacija u Dnevnom avazu od 07. 9. 2011. godine, prema kojima sam „priveden u Minsku“, moram upoznati javnost da je riječ o još jednom podmetanju ovog stranačkog biltena, kazao je danas federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan.
 
„Jedino što je tačno u tom članku je da sam boravio u Minsku na utakmici Nogometne reprezentacije BiH i da sam zbog kiše prešao ulicu mimo pješačkog prelaza kod hotela u kojem sam bio smješten i da me je na to upozorio policajac. Što znači, niti sam legitimisan od strane policajca, niti priveden, a posebno je ironično da sam se 'pozivao na diplomatski imunitet'. Bjeloruski policajac je bio izuzetno korektan i naša sva komunikacija se svela na njegovu opasku da sam prešao ulicu na nepropisnom mjestu, a 'diplomatski skandal' je nastao samo u glavama Avazovog vlasnika i njegovih kvazi-novinara“, stoji u saopštenju odaslanom danas iz Kaplanovog kabineta.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije