Kantonalno tužilaštvo KS-a ponovo odredilo pritvor Aidi Selvić, osumnjičenoj u predmetu 'Bosnalijek'

Radiosarajevo.ba
Kantonalno tužilaštvo KS-a ponovo odredilo pritvor Aidi Selvić, osumnjičenoj u predmetu 'Bosnalijek'

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo ponovo je odredilo pritvor Aidi Selvić osumnjičenoj u predmetu Bosnalijek. Njoj je pritvor bio ukinut ranijom odlukom suda.

Na osnovu novog prijedloga Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Kantonalni sud u Sarajevu je ponovo odredio pritvor osumnjičenoj Aidi Selvić, a na osnovu novih dokaza koji su izvršenim pretresom pronađeni u njenom stanu.

Kod osumnjičene su pretresom stana pronađeni dokazi, kao što su izjave određenog broja svjedoka datih Finansijskoj policiji FBiH, sačinjene i nepotpisane pripremljene izjave jednog broja svjedoka koji bi trebali svjedočiti u predmetu Bosnalijek, ručno pisani tekst o načinu rada firme Brštanica, kao i akt Kantonalnog tužilaštva iz Sarajeva upućen premijeru Federacije BiH kojim aktom je tadašnji Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić informiran o stanju svih predmeta Bosnalijek, koji su u radu, kao i o potrebnim mjerama i radnjama koje Tužilaštvo još mora poduzeti u cilju donošenja tužilačke odluke, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS-a.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, navodi se, zaključilo je kako ti pronađeni dokumenti ukazuju na pripremu svjedoka za svjedočenje i usklađivanje njihovih iskaza, čime bi se otežalo dokazivanje i procesuiranje u predmetu Bosnalijek, a što je Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio i osumnjičenoj Aidi Selvić ponovno odredio pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi ona boravkom na slobodi ometala istragu utjecajem na svjedoke i saučesnike. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije