Kanton Sarajevo sa 200 KM pomaže mladima u zakupu stana ili kuće

4
Radiosarajevo.ba
Kanton Sarajevo sa 200 KM pomaže mladima u zakupu stana ili kuće
FOTO: Pixabay / Pomoć u vidu 200 KM

Kanton Sarajevo će u ovoj budžetskoj godini subvencionirati dio zakupa stana ili kuće na području ovog kantona mladima u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, sredstvima u iznosu od 200 KM za period od šest mjeseci.

Ova odluka je donesena na današnjoj sjednici Vlade KS, na prijedlog Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Javni poziv mladima za dodjelu ove subvencije, sa uvjetima i kriterijima, po najavi resornog ministra Envera Hadžiahmetovića, također će biti raspisan u narednih 10 dana.

"Ovo je jedan od načina kojim nastojimo pomoći i mladima koji nisu kreditno sposobni i nemaju mogućnost da kupe stan, te riješe svoje stambeno pitanje u postojećoj ekonomskoj situaciji, u uslovima visoke nazaposlenosti,  visokih cijena stanova i kamatnih stopa na stambene kredite kod banaka”, kazao je ministar Hadžiahmetović

I ova odluka odnosi se na osobe starosne dobi od 18 do 38 godina iz razloga što se u postojećoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini teže zapošljavaju, a time i teže opredjeljuju za stupanje u bračnu ili vanbračnu zajednicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije