Kanton Sarajevo i općine zajednički organizuju takmičenja učenika

1
Radiosarajevo.ba
Kanton Sarajevo i općine zajednički organizuju takmičenja učenika
Foto: Općina Centar / Učenici imaju priliku da se takmiče u znanju

U Kantonu Sarajevo je potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i općina s područja sarajevskog Kantona.

Sporazumom je regulisano organizovanje općinskih takmičenja, revija i smotri učenika osnovnih škola, te predškolskih ustanova.

Načelnik Srđan Mandić je istakao da će Općina Centar dati podršku obrazovanju, školama i takmičenjima.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

"Želimo da se naša djeca takmiče u znanju i sportu. To će ih motivisati da rade više i pokušaju da budu najbolji. Zbog toga smo obezbijedili sredstva u iznosu od 25 hiljada maraka za nagrade učenicima", naglasio je načelnik Mandić.

Sve općine u Kantonu Sarajevo ove godine organizovat će takmičenja iz matematike, fizike, pregovaranja, umjetnosti.

"Sve ćemo raditi zajedno. Zahvalna sam načelnicima općina koji su izdvojili finansijske i druge resurse da provedemo ova takmičenja. Tu je početak priče o izvrsnosti, na nivou lokalnih zajednica, a onda pravimo bazen onih najizvrsnijih, koji idu na kantonalna i takmičenja na višim nivoima. Poznato je da je Bosna i Hercegovina među najtrofenijim zemljama, zbog priznanja koje naši učenici donesu sa međunarodnih takmičenja u znanju, pri čemu je Kanton Sarajevo lider", istakla je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije