Kanton Sarajevo: 38 osoba prekršilo policijski sat, a 46 mjere izolacije

Radiosarajevo.ba
Kanton Sarajevo: 38 osoba prekršilo policijski sat, a 46 mjere izolacije
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo i policijski sat

Policija Kantona Sarajevo je tokom protekle noći kaznila 38 građana zbog kršenja policijskog sata, koji je na snazi od 20 do 5 sati.

"Policijski službenici MUP-a KS su izdali 38 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati na području Kantona Sarajevo", naveli su iz MUP-a.

Istovremeno su kontrolisali 879 osoba, kojima je izrečena mjera izolacije. No, njih 46 nisu pronašli na adresi na kojoj su morali biti.

"O navedenom su odmah upoznati nadležni inspekcijski organi", dodaju u MUP-u.

Na ove brojeve možete prijaviti osobe koje bi trebale biti u samoizolaciji, a nisu

I dok se cijeli svijet bori kako što bolje suzbiti širenje infekcije COVID-19, svaki dan svjedočimo kako smo okruženi neodgovornim pojedincima, grupama koji ne haju za pandemiju. Ne postoji osoba koja nije čula koliko su u ovom trenutku važne mjere samokontrole, što je moguće veće samoizolacije, ali pojedini, među kojima su i ljekari i graničari, žmire na mogućnost da i našu zemlju pogodi najcrnji, wuhanski ili italijanski scenarij.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije