Kamen po kamen palača: SIPA istražuje debljinu asfalta na obilaznici

Radiosarajevo.ba
Kamen po kamen palača: SIPA istražuje debljinu asfalta na obilaznici

Nakon što je FTV objavila snimak razgovora Miliovoja Mikulića, osumnjičenog u aferi Remorker u Hrvatskoj, koji sa partnerima u BiH dogovara na koji način ukrasti centimetar asfalta, reagiralo je i Tužilaštvo BiH. Izdata je naredba za provođenje istrage, pa su pripadnici SIPA-e, u saradnji sa vještakom građevinske stuke, jučer uzeli uzorke asfalta sa dionice Sarajevske zaoblaznice u izgradnji.

SIPA provjerava debljinu postavljenog asfalta na dionici sarajevske zaoblaznice - Butila - Briješće - Stup, piše Federalna.

Ovu dionicu gradila je hrvatska firma Osijek Koteks, ali je ugovor, vrijedan 45 miliona maraka, početkom ovog mjeseca raskinut. Radovi su trebali biti završeni prije tri godine. Inače, Osijek Koteks jedna je od firmi preko koje su bivši, ali i sadašnji čelnici Hrvatskih autocesta izvlačili državni novac.

Podsjećanja radi, Drago Tadić, direktor ove hrvatske komapnije, privođen je zbog reketiranja svojih kooperanta. Osim Osijek Koteksa, na gradnji federalnih autocesta i cesta angažirana je i hrvatska firma Dinarik, koja je također pod istragom USKOK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije