Kakvo nas vrijeme očekuje za prvi junski vikend?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje za prvi junski vikend?
Pixabay / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini prvog dana vikenda očejuje nas više sunčanog vremena prije podne, najavljeno je iz Federalnog hidrometereološkog zavoda.

Tokom dana, povećanjem oblačnosti, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stupnjeva.

Drugog dana vikenda, u BiH se očekuje isto vrijeme kao i u subotu. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 27 stupnjeva.

Prvog radnog dana naredne sedmice, u ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini očekuje se prije podne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 27 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije