Kakvo nas vrijeme očekuje za dane Bajrama?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje za dane Bajrama?

Sutra će preovladavati sunčano i vruće. Poslije podne i u večernjim satima jači razvoj oblačnosti u Bosni će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20 °C, na jugu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 °C. 

U Sarajevu sunčano, poslije podne uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17 °C, a najviša dnevna oko 36 °C. 

Imajte na umu dase od četvrtka do nedjelje u našoj zemlji očekuju visoke dnevne temperature zraka. Očekivane vrijednosti od 32 do 38 stupnjeva. U petak i subotu lokalno na sjeveru i jugu Bosne i Hercegovine do 40 stupnjeva, a u nedjelju koji stupanj i viša. Označeno je narandžasto upozorenje.

U subotu će u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano i vrlo vruće. Poslije podne i prema večernjim satima umjeren razvoj oblačnosti u Bosni će usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 °C, na jugu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 40 °C. 

U nedelju nas očekuje pretežno slično vrijeme. U noći na ponedjeljak u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi, moguća je i grmljavina. Vjetar umjerene jačne istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 °C, na jugu od 22 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 34 do 41 °C. 

Ponedjeljak donosi prije podne sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će u većem dijelu zemlje usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 16 i 21 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 °C, na jugu Hercegovine od 36 do 40 °C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije