Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i lokalno kratkotrajnim pljuskovima.

Padavine u Bosni uglavnom će biti u zapadnim i sjevernim područjima. U većem dijelu Hercegovine su moguće padavine, osim u istočnim područjima.

Vjetar će biti umjerene jačine, u Krajini i jak, jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas je prijepodne bilo pretežno sunčano. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti je uslovio lokalne pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo 17, Sokolac 20, Livno i Trebinje 21, Bugojno, Jajce i Zvornik 22, Neum i Srebrenica 23, Drvar, Gradačac i Sarajevo 24, Mostar, Sanski Most, Stolac i Tuzla 25, Bihać, Bijeljina, Doboj i Zenica 26, Banja Luka i Prijedor 27, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije