Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje naoblačenje sa zapada koje će od sredine dana prema večernjim satima uvjetovati slabu kišu ili lokalni pljusak u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine.

U većem dijelu Hercegovine ne očekuju se padavine.

Vjetar slab, u Bosni većinom istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 18 i 23 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno. Poslijepodne se očekuje slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura oko 7, a najviša oko 20 stepeni.

U BiH je danas prijepodne bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne pljuskovi su registrirani u zapadnim, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima zemlje.

Temperature u 14.00 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Goražde 15, Ivan-sedlo i Sokolac 16, Zvornik 18, Livno 19, Srebrenica i Tuzla 20, Neum i Sarajevo 21, Bugojno, Gradačac i Jajce 22, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Sanski Most i Trebinje 23,
Bihać, Mostar i Zenica 24 i Prijedor 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije