Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

Fena
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?
U Bosni je danas bilo oblačno s kišom. U Hercegovini je bilo djelomično vedro, povremeno s kišom u sjevernim područjima.

U Bosni i Hercegovini sutra će prijepodne biti oblačno. U drugoj polovini dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti.  

U Bosni veći dio dana će padati slaba kiša, a u Hercegovini rijedak slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 12 i 18, a na jugu zemlje od 18 do 23 stepena.  

U Sarajevu će, prijepodne, biti oblačno. Poslijepodne će doći do smanjenja oblačnosti. Povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 15 stepeni. 

U Bosni je danas bilo oblačno s kišom. U Hercegovini je bilo djelomično vedro, povremeno s kišom u sjevernim područjima.   Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Goražde, Ivan-sedlo i Sokolac 6, Kupres 7, Sarajevo 9, Bihać, Drvar i Srebrenica 10, Jajce 11, Bugojno i Zvornik 12, Livno i Zenica 13, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor i Tuzla 14, Doboj 16, Trebinje 18, Mostar i Stolac 19 i Neum i Čapljina 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije