Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina očekuje se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje je poslijepodne moguća i grmljavina. U ostalim područjima kiša se očekuje u drugoj polovini dana. 

Vjetar će biti umjerene jačine, s jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 16 i 22 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, kiša se očekuje poslijepodne. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 19 stepeni. 

U Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne danas je bilo više oblačnosti. U ostalim dijelovima zemlje je bilo pretežno sunčano vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrirani u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Temperature u 13.00 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan-sedlo i Kupres 13, Livno 15,  Bugojno, Goražde i Sokolac 16, Sarajevo 17, Mostar 18, Drvar, Neum, Trebinje i Čapljina 19, Jajce, Srebrenica, Stolac i Zenica 20, Bihać, Bijeljina, Tuzla 22, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 23 i Banja Luka i Doboj 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije