Kakvo nas vrijeme očekuje prvog dana vikenda?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje prvog dana vikenda?
Jutros je unašoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje na sjeverozapadu je registrirana i slaba kiša.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno i ponegdje je moguća slaba rosulja. U večernjim satima kiša se očekuju u Hercegovini, zapadnoj, jugozapadnoj i djelimično centralnoj Bosni, vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 15, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan Sedlo, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica i Tuzla 2, Bihać, Bugojno i Livno 3, Bijeljina, Gradačac i Zvornik 4, Doboj, Sanski Most i Široki Brijeg 5, Banja Luka, Brčko i Prijedor 6, Mostar 7, Trebinje 9, Neum 12 stupnjeva. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije