Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana?

Tokom narednih dana, u Bosni i Hercegovini će padati kiša, praćena grmljavinom. Očekuje nas pad dnevne temperature tokom četvrtka i petka. 

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu zemlje. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevne od 19 do 23, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 27 stepeni, kažu iz Federalnog meteorološkog zavoda FBiH. 

Petak će pratiti pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu zemlje. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevne od 18 do 26 stepeni.

Od vikenda će temperature biti ponovo u porastu, tako da će u subotu biti od 20 do 28 stepeni, dok će u nedjelju skočiti s 26 na 33 stepena. No, uprkos toplijim danima, za vikend će i dalje biti nestabilno vrijeme, u Bosni s lokalnim pljuskovima i grmljavinom tokom dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije