Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Fena
Kakvo nas vrijeme očekuje danas?
U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme.

Tokom dana povremeno i ponegdje uz slabu kišu ili rosulju. U večernjim satima očekuje se kiša umjerenog intenziteta, u većem dijelu BiH.

Na jugu Hercegovine moguća grmljavina, a na planinama snijeg ili susnježica. Vjetar će biti slab, uglavnom sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 7 do 13, na jugu od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno s rosuljom. Kiša se očekuje u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim, centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa slabom kišom ili rosuljom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Kupres 2, Ivan-sedlo 3, Sokolac 4, Drvar, Livno 5, Bihać, Bugojno, Jajce, Sarajevo 6, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 7, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Srebrenica, Zenica, Zvornik 8, Goražde 9, Mostar, Trebinje 11 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda FHMZ BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije