Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Fena
Kakvo nas vrijeme očekuje danas?
Fena / Arhiv
U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima.

Količine padavina u protekla 24 sata: Sanski Most 35 milimetara, Doboj 30, Zenica 27, Ivan-sedlo 15, Han-Pijesak 14, Mostar 13, Bijeljina, Bosanska Gradiška, Gradačac i Zvornik 7, Bosanski Novi 6, Bjelašnica, Bugojno i Čapljina 5, Goražde, Kupres i Tuzla 4, Livno, Mrkonjić-Grad i Prijedor 3, Jajce i Srebrenica 2,  Banja Luka, Bihać, Sarajevo i Sokolac 1.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan-sedlo 9, Kupres i Sokolac 10, Goražde 11, Sarajevo 13, Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Gradačac, Prijedor i Zvornik 15, Mostar 21, Stolac i Trebinje 22 i Neum i Čapljina 23.  
 
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U BiH će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se krajem dana i tokom večeri. Tokom dana bit će svježije u odnosu na prethodne dane. Vjetar će biti slab do umjeren, na zapadu Bosne pojačan, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu od 23 do 26 stepeni.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije