Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Jutros je u Hercegovini i na istoku Bosne pretežno oblačno vrijeme, ponegdje uz slabu kišu. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan-sedlo 13; Kupres, Sokolac 14; Bihać, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica 16; Goražde 17; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Livno, Tuzla 18; Bijeljina, Drvar, Jajce, Prijedor, Zenica, Zvornik 19; Doboj 20; Trebinje 21; Mostar 23; Stolac 24; Neum 25.

Stabilno vrijeme danas će djelovati ugodno na većinu populacije. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. U Bosni, nešto duže zadržavanje naoblake u prijepodnevnim satima moglo bi utjecati na raspoloženje kod osjetljivih osoba, a tokom dana opća slika će se i ovdje popraviti. Više svježine u noći omogućit će mirniji san. Na jugu sunčanije, stoga je neophodno posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab do umjeren, sjeveroistočni. Dnevne temperature od 22 do 28, a u Hercegovini od 30 do 35 °C. 

U Sarajevu nakon oblačnog jutra, postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura oko 24 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije