Kakvo nas vijeme očekuje za vikend: Sutra kiša i snijeg, od nedjelje sunčanije

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vijeme očekuje za vikend: Sutra kiša i snijeg, od nedjelje sunčanije
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno sa kišom ili susnježicom u nizinama. U višim područjima je padao snijeg. U popodnevnim satima snijeg je intenzivno padao i u Sarajevu.   

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -2; Ivan Sedlo 1; Sokolac 2; Bugojno 3; Jajce, Sarajevo i Zenica 5; Drvar, Livno, Tuzla i Zvornik 6; Gradačac i Srebrenica 7; Doboj 8; Banja Luka, Mostar, Sanski Most i Široki Brijeg 9; Bihać, Grude i Prijedor 10; Trebinje 12; Stolac 13; Neum 15 stepeni.

Sutra u Bosni pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima malo snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

U nedjelju, 16.02.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 , na jugu zemlje do 15 stepeni. 

U ponedjeljak, 17.02.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije