Kakvo će vrijeme biti drugog dana vikenda?

Fena
Kakvo će vrijeme biti drugog dana vikenda?
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

U većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najmanja vjerovatnost za padavine je u Posavini. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 17 do 23 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno. Poslijepodne je moguć kišni pljusak, praćen grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 18 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz umjeren razvoj oblačnosti tokom poslijepodneva, što je uslovilo pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14.00 sati: Sokolac 11 stepeni, Tuzla 16, Ivan-sedlo 17, Sarajevo 18, Livno i Srebrenica 19, Bugojno i Gradačac 20, Goražde, Trebinje i Zvornik 21, Bihać, Bijeljina i Doboj 22, Banja Luka, Sanski Most i Zenica 23, Neum, Prijedor i Čapljina 24 te Mostar 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije