Kako su Ramel, Šiško i Beba zajedno sa još pet osoba krivotvorili novac

0
Radiosarajevo.ba
Kako su Ramel, Šiško i Beba zajedno sa još pet osoba krivotvorili novac
Foto: Pixabay.com / Novac/Ilustracija

Tužitelj Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv šest osoba zbog udruživanja radi činjena krivičnih djela i krivotvorenja novca.

Optužnica je podignuta protiv Ramela Jusufija (33) iz Prizrena, Eveline Mušanović (23) iz Sarajeva, Emira Šušića, zvanog Šiško (32), Harisa Garaplije (26) iz Sarajeva, Nejre Jusufović (27) iz Boeblingena, SR Njemačka, Naide Ćehajić (26), zvane Naca i Beba, iz Sarajeva, Marine Gogalić (45) iz Sarajeva i Almedine Bostandžije (23) iz Bugojna.

Optuženi se terete da su, nakon što je prvooptuženi Jusufi Ramel, pribavio veću količinu krivotvorenog novca valute euro u apoenima od 50 eura i organizirao skupinu kojoj su pristupili ostali optuženi.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tokom 2019. godine iz Sarajeva su odlazili u druge krajeve Bosne i Hercegovine, gdje su na području, Ilijaša, Jablanice, Konjica i drugih mjesta, stavljali krivotvorene novčanice u promet, tako što su u prodavnicama ili ugostiteljskim objektima kupovali robu manje vrijednosti, koju bi plaćali krivotvorenim novčanicama u apoenima od 50 eura, te dobijali ostatak u ispravnim novčanicama.

Na navedeni način u više navrata su pokušali staviti ili stavili u platni promet krivotvorene novčanice valute euro, a u izvršenju krivičnih djela otkriveni su i spriječeni od strane pripadnika MUP-a KS i MUP-a HNK.

"Optuženi se terete da su počinili krivično djelo - udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz članka 249. i krivotvorenje novca iz članka 205. krivičnog zakona BiH", saopćeno je iz Tužilaštva BiH,

Navode optužnice tužilaštvo će dokazivati pozivanjem 20 svjedoka, dva stručna vještaka i prilaganjem 80 dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji je istu potvrdio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije