Kako se slavila Nova godina u Bužimu 1993: General Izet Nanić pokazao umijeće na klavijaturama

4
Radiosarajevo.ba
Kako se slavila Nova godina u Bužimu 1993: General Izet Nanić pokazao umijeće na klavijaturama
Foto: PrtScr / Facebook / Izet Nanić je umio i s klavijaturama

Nijaz Nanić, brat heroja Izeta Nanića, generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, objavio je na društvenim mrežama snimak dočeka Nove godine u Bužimu 1993. godine.

Na videu se vide vojnici, pripadnici 505. bužimske brigade na dočeku Nove 1993. godine, a ono što najviše privlači pažnju je general Izet Nanić koji na klavijaturama zabavlja prisutne. Ovaj dio najviše je i odjeknuo društvenim mrežama, gdje se dijeli uz poruke:

"Igman mu je bilo kodno ime, imao je san.
Da uđe preko Igmana i tako oslobodi Sarajevo."

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Nijaz Nanić je uz video na svom Facebooku, uporedivši slavlja nekad i sad, između ostalog, napisao:

"Šta se to dešava sa mojim Bužimom? Svaki grad u USK, osim Bužima, Novu godinu dočekuje okićen i sa punim osjećajem prazničnog rasploženja i slavlja.

U ratnim godinama slavili smo, nadali smo se. Sada ne slavimo, ne nadamo se. Teža su ona vremena u kojima nada nestaje. Znamo dobro ko se trudi da u nama ubije i posljednju nadu u pravedno i prosperitetno društvo. Želim vam svima sretnu 2024. godinu i da se u Novoj godini vaše želje i nadanja ispune i da pri tome Bog bude zadovoljan sa vama."

Šta se to dešava sa mojim Bužimom? Svaki grad u USK, osim Bužima, novu godinu dočekuje okićen i sa punim osjećajem prazničnog rasploženja i slavlja. U ratnim godinama Slavili smo Nadali smo se. Sada Ne slavimo, Ne nadamo se. Teža su ona vremena u kojima nada nestaje. Znamo dobro tko se trudi da u nama ubije i posljenju nadu u pravedno i prosperitetno drurštvo. ❤ Želim vam svima sretnu 2024. godinu i da se u novoj godni vaše želje i nadanja ispune i da pri tome Bog bude zadovoljan sa vama.

Posted by Nijaz Nanić on Sunday, December 31, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije