Kako prijaviti zloupotrebe donacija

Radiosarajevo.ba
Kako prijaviti zloupotrebe donacija
Ilustracija

Pitanje međunarodnih donacija koje je BiH primala od rata naovamo u posljednje vrijeme je aktualizirano, pa je tako pri Parlamentu BiH osnovana i Istražna komisija u svrhu utvrđivanja utroška sredstava od donacija.

Ova komisija uputila je danas javni poziv svim građanima, fizičkim i pravnim osobama, humanitarnim i nevladinim organizacijama, udruženjima građana, javnim i drugim preduzećima, medijima, kao i ostalim zainteresiranim subjektima u BiH i inostranstvu da Istražnoj komisiji dostave relevantne informacije i dokumentaciju o prijemu i trošenju novčanih i nenovčanih donacija u periodu od 1996. do 2010.

Budući da je Istražna komisija formirana s ciljem utvrđivanja koliko je od 1996. do 2010. BiH dobila materijalnih i finansijskih donatorskih sredstava, kao i činjenice o načinu trošenja tih sredstava, Komisiji su potrebne sve informacije o donatorima, korisnicima donacija, sektorima kojima su sredstva donirana, kao i saznanja o prijemu i trošenju donatorskih sredstava, prenosi Fena.

Osim na adresu Parlamentarne skupštine (Trg BiH 1, Sarajevo), predviđeno je da se informacije mogu dostaviti i na e-mail adresu: istraznakomisija.donacije@parlament.ba.

Ova komisija formirana je prije godinu dana zaključkom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije