Aktuelna tema / Kako Goran Čerkez vidi roditeljske sastanke u školama u BiH

06. 09. 2020. u 19:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva u Federaciji BiH i član Kriznog štaba FBiH, na svom Facebook profilu dao je svoje viđenje mogućih roditeljskih sastanaka, nakon što su roditelji izrazili želju da se oni održavaju uživo u učionicama, barem jednom ili dva puta mjesečno.

Čerkez je i dalje zagovornik online roditeljskih sastanaka putem društvenih platformi koje su popularne bile i tokom završetka prošle godine. 

Roditelji, ali i sami profesori, ne rado priznaju da in online roditeljski sastanak nije jednako produktivan kao onaj u učionici kada se mogu otvoriti brojne teme, kojiese i ne mogu pitati putem laptopa ili kompjutera.

Čerkez pomno prati situaciju i danas se oglasio putem svoje Facebook stranice.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Sastanci većeg broja nastavnika ne bi se smjeli više održavati uživo jer ako većina nastavnika bude moralo u samoizolaciju moglo bi dolaziti do prekidanja nastavnog procesa.

Takođe sastanci i razgovori nastavnika i roditelja bi se trebao odvijati online ili telefonom", napisao je Čerkez u objavi na ovoj društvenoj mreži.

Objava Čerkeza na Facebooku - undefined

Printscreen: Objava Čerkeza na Facebooku


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA