Kakanj: Policajci spriječili djevojku da se ubije

Radiosarajevo.ba
Kakanj: Policajci spriječili djevojku da se ubije

S. S. (21) danas oko 17:20 h pokušala je izvršiti samoubistvo u Kaknju i dva sata se držala rukama za ogradu, sa vanjske strane mosta u Karaulskom polju sa namjerom da se baci u rijeku Bosnu. 

Nezvanično, ona je živjela u Povezicama i to u dvije porodice. Povremeno sa majkom, a povremeno u vanbračnoj zajednici. 

Na ovom mjestu , ispod mosta, rijeka je duboka oko pola metara sa velikom površinom kamenih polica, piše Avaz.ba

Mada su vatrogasci bili spremni i očekivali pad žene u rijeku, to se nije dogodilo. 

Razlog njene odluku da se baci u rijeku je porodične prirode, a u svemu su je sprječavali službenici policijske stanice Kakanj i psiholog Esmin Brodlija

U trenutku kada je S., poslije dvosatne iscrpljenosti izgubila snagu i počela gubiti svijest, te se oko 19:20 sati, odvojila od ograde i počela padati, policajci Edin Fazlić i Fehim Mašić su je uhvatili za ruke, a u pomoć je pritekao i komandir Policijske stanice Kakanj Esnaf Buza, tako da su je krajnjim naporomvratili preko ograde na most. U tom trenutku, pojavilo se i sanitetsko vozilo, te su spasitelji uz pomoć nekoliko građana, ženu smjetili u vozilo, a u kakanjskom Domu zdravlja, pružena joj je medicinska pomoć. 

Intervenciju psihologa koji je razgovaro sa ženom dok je ona još uvije bila u svjesnom stanju obezbjedili su službenici Policijske stanice Kakanj.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije