Kad činjenice i istina bole: Milorad Dodik uznemiren porukom američkog ambasadora u BiH

15
Radiosarajevo.ba
Kad činjenice i istina bole: Milorad Dodik uznemiren porukom američkog ambasadora u BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik, Michael Murphy

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Michael Murphy, objavio je na Twitteru fotografije posjete Dubrovniku, prilikom koje je imao priliku vidjeti i Povelju Kulina Bana.

Murphy je podijelio snimak i fotografije tokom posjete Dubrovniku, a na društvenoj mreži Twitter  u objavi je naveo: "Prošle sedmice, dok sam bio u Dubrovniku, imao sam privilegiju i rijetku priliku da vidim dokument koji je svjedočanstvo stoljećima dugog postojanja Bosne i Hercegovine."

U video objavi, između ostalog, ambasador SAD je naveo da je studirao historiju i da je ostao njen veliki ljubitelj.  Ambasador Murphy je izrazio optimizam i uvjerenje da će historija biti temelj za sjajnu i prekrasnu budućnost za građane ove zemlje.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Dakako, priča o stoljetnoj historiji Bosne i Hercegovini te njenoj budućnosti istog je trena uznemirila, a koga drugog nego, samoproglašenog vožda - zvanično šefa SNSD-a i predsjednika RS - Milorada Dodika

"Američki ambasador Michael Murphy je u dubrovačkom arhivu našao tragove prošlosti ovih prostora koji ne svjedoče o kontinuitetu Bosne i Hercegovine, već o smjenama država i imperija na prostoru koji se geografski označava kao Bosna i Hercegovina", ljutito je pisao vožd po Twitteru.

Potom je nastavio, standardno, u nejasnom tonu, pokazujući još jednom da tog čovjeka istina najviše boli:

"Što se tiče budućnosti BiH o kojoj Murphy govori, njega o tome niko neće pitati. Ali, ako vidi budućnost kako je protumačio prošlost, izgubio je vrijeme u arhivu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije