Kačavenda je zatražio pomoć Williama Montgomerija

Radiosarajevo.ba
Kačavenda je zatražio pomoć Williama Montgomerija


Bojan Jovanović, bivši dvorski đakon Vasilija Kačavende, koji je u ispovijesti za naš portal govorio o pedofiliji i ubistvima u Eparhiji Zvorničko-tuzlanskoj, dostavio  nam je dva nova kompromitirajuća snimka, a najavljuje i nove.

“Osim pedofilske afere Kačavendu i njegove pajtose počelo je da svrbi i još nešto drugo, a to je razotkrivanje finansijskih malverzacija.”, kaže Jovanović

Jovanović tvrdi da je Kačavenda za svoju odbranu angažovao policijskog inspektora, izvjesnog Zengu, kojeg je likvidirani mafijaš i ratni zločinac Ljubiša Savić Mauzer istjerao iz policije, da bi ga, po preporuci Kačavende, pomilovao trenutni predjsednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Jovanović tvrdi da su se Kačavenda i Zenga tajno sastali u Derventi, odakle je Zenga produžio za Dubrovnik kako bi vladikin slučaj izneo, ni manje ni više, nego Williamu Montgomeriju, bivšem američkom ambasadoru u Srbiji i zagovaraču podjele BiH na tri nacionalne državice.

Pa ipak, kako tvrdi Jovanović, prema njegovim pouzdanim saznanjima vladika neće dobiti pomoć od Amerikanaca. Jovanović tvrdi da je, u vrijeme dok je Montgomery bio ambassador u Srbiji, surađivao sa njegovim saradnicima iz američke ambasade, koji su bili zgranuti zataškavanjem “afere Pahomije”. (Radilo se o slučaju kada je više maloljetnih dječaka javno optužilo vranjskog vladiku Pahomija za seksualno napastvovanje. Slučaj je dospio pred sud, ali je vladika, na kraju bio oslobođen optužbi. Prim. a.).


William Montgomery

Prvi snimak, vrlo lošeg kvaliteta koji nam je Jovanović poslao je, prema njegovim riječima, još jedna provokacija Kačavende. “Ja ga provociram i pitam kada ćemo izaći da budemo sami,a on pita a šta ćemo raditi.”, objašnjava Jovanović.




 Drugi snimak je telefonski razgovor Kačavende i izvjesnog vladinog službenika oko državnog finansiranja jednog crkvenog projekta. Jovanović smatra da bi država trebala procesuirati Kačavendu i ispitati porijeklo njegovog bogatstva, a ne još učestvovati u njegovim projektima.

Jovanović najavljuje i snimak razgovora sa jednim od savjetnika predsjednika Srbije Borisa Tadića na kojem će se “čuti šta su nudili za Kačavendinu glavu”. Jovanović najavljuje i da će objaviti i tačna imena inspektora sa kojima se sastajao i datume i mjesta sastanka sa njima. “Kao što sam rekao, uskoro će letjeti kravate, šapke i kamilavke!”, kategoričan je Jovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije