Vlada KS: Nije tačno da je naša Facebook stranica vlasništvo Britanske ambasade

E. H.
Vlada KS: Nije tačno da je naša Facebook stranica vlasništvo Britanske ambasade
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Edin Forto

U toku današnjeg dana u pojedinim medijima pojavila se informacija da je Facebook stranica Vlade Kantona Sarajevo u vlasništvu Ambasade Velike Britanije u BiH.

U javnost je ova informacija navodno procurila tokom sjednice Kriznog štaba Kantona Sarajevo, tačnije nakon završetka sjednice krizni štab želio je objaviti određene informacije na Facebook stranici Vlade KS, ali je navodno poručeno da to nije moguće jer je stranica u vlasništvu Ambasade Velike Britanije.

Facebook stranica Vlade KS - undefined

Foto: Screenshot: Facebook stranica Vlade KS

Naime, Lamija Bojadžić iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo rekla kako to nije moguće izvršiti, jer nemaju pristup Facebook stranici te da je Facebook stranica Vlade KS u vlasništvu Ambasade Velike Britanije u BiH.

Komentar zatražili smo u kabinetu bivšeg premijera KS Edina Forte.

Edin Forto - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Edin Forto

“Informacija koja se pojavila u javnosti a u vezi s Facebook stranicom Vlade kantona Sarajevo je u potpunosti netačna”, pojasnili su iz Fortinog kabineta.

Dodali su da će radi tačne informiranosti javnosti koja u velikom broju prati pomenutu Facebook stranicu bivša Vlada KS očitovati saopćenjem.

Primopredaja i same Facebook stranice Vlade KS zakazana je za sutra”, kratko su kazali za portal Radiosarajevo.ba.

Također uputili smo i upit Ambasadi Velike Britanije u BiH, ali do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Naknadno je stigao i demantij iz Službe za protokol i press KS, poručili su da žele demantirati vijest koja se danas pojavila u medijima i u kojoj je kolegica Bojadžić navedena kao izvor podatka da je Britanska ambasada vlasnik FB stranice Vlade KS.

"Ova činjenica nije tačna. Vlasnik FB profila je Vlada Kantona Sarajevo. FB stranica je pokrenuta u prošlom sazivu ali svakako ostaje kao komunikacijski alat novoformirane Vlade kao i svih budućih. U samom uspostavljanju FB profila te drugih digitalnih kanala Vlada KS je dobila podršku međunarodne zajednice u BiH koja podržava sve napore svih vlada koje idu u pravcu jačanja transparentnosti i dvosmjerne komunikacije s građanima. Ovim putem upućujemo izvinjenje Britanskoj ambasadi zbog neugodnosti koju je ova objava stvorila te se zahvaljujemo na pomoći koju je uvijek pružala unapređenju rada administracije u Kantonu Sarajevo i Bosne i Hercegovine", poručeno je u demantiju Službe za protokol i press KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije