Jutros u Sarajevu minus 4: Za petak najavljene proljetne temperature!

Radiosarajevo.ba
Jutros u Sarajevu minus 4: Za petak najavljene proljetne temperature!
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano. U većem dijelu Bosne po kotlinama prevladava niska naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Livno i Sokolac -8; Drvar -6; Bijeljina, Gradačac, Tuzla i Zvornik -5; Ivan-sedlo i Sarajevo -4; Srebrenica i Zenica -3; Banja Luka i Bugojno -2; Jajce, Prijedor i Sanski Most -1; Bihać i Čapljina 0; Trebinje 2; Neum 4; Mostar 5°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958hPa, za 15 hPa je viši od normalnog i raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike tegobe kod osjetljivih osoba djelomično će se umanjiti. S obzirom na to da će jutro biti prohladno, osobito u unutrašnjosti, neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. U ostatku dana toplije i prikladnije za boravak na otvorenom. Moguće su slabije reakcije na vrijeme, ponajviše zbog dužeg zadržavanja naoblake tokom prijepodneva u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni.

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano. U većem dijelu Bosne prijepodne će po kotlinama biti povećane niske naoblake. U drugoj polovini dana u cijeloj zemlji sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. U Sarajevu više oblačnosti ujutro. Veći dio dana sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

U petak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerena naoblaka. U većem dijelu Bosne će prevladavati sunčano. Poslijepodne umjereno povećanje oblačnosti u centralnim i istočnim područjima. Jače naoblačenje sa zapada u noći na subotu. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije