Jutros u Sarajevu i na Bjelašnici ista temperatura: Objavljena prognoza do utorka

Radiosarajevo.ba
Jutros u Sarajevu i na Bjelašnici ista temperatura: Objavljena prognoza do utorka
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno i Livno 4; Bihać, Bijeljina, Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo i Tuzla 6; Jajce, Sanski Most i Srebrenica 7; Banja Luka, Brčko, Grude i Zenica 8; Gradačac, Prijedor, Stolac i Zvornik 9; Doboj 10; Trebinje 12; Mostar 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953hPa, za 8hPa je veći od normalnog i raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. U Bosni je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima. U većem dijelu dana ugodno, poslije podne i uz nešto izraženiji osjet sparine, preporučljivo je slojevito se odjenuti. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U subotu  u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju  u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U ponedjeljak  prognozira se povečanje oblačnosti sa juga koje će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 24°C.

U utorak  u Bosni i Hercetgovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje do 24°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije