Jutros u Neumu 7, a u Bihaću 13 stepeni: Objavljena prognoza do nedjelje - evo kad će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Jutros u Neumu 7, a u Bihaću 13 stepeni: Objavljena prognoza do nedjelje - evo kad će biti kiše
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Herecegovini bilo umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -2 stepena, Sarajevo i Stolac 0, Široki Brijeg 1, Bugojno, Ivan Sedlo i Zenica 2, Gradačac i Mostar 4, Livno 5, Drvar, Sanski Most i Tuzla 6, Neum 7, Bihać 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i blagi porast temperatura sredinom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito tokom jutra. Opšta slika će, usljed promjenljivog vremena, biti nešto lošija u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Nedim Sladić ima novu prognozu: "Koliko god čudno zvučalo, samo čekajte Božić"

Nedim Sladić ima novu prognozu: "Koliko god čudno zvučalo, samo čekajte Božić"

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 7 do 14, a u područjima sa dugotrajnom maglom od 0 do 5 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U nižim dijelovima grada očekuje se magla. Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni.

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama sa maglom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna od 7 do 14 stepeni. 

Subota: Pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni. 

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutranjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije