Jutros u Mostaru 18 stepeni - poslijepodne u Sarajevu moguća kiša

Radiosarajevo.ba
Jutros u Mostaru 18 stepeni - poslijepodne u Sarajevu moguća kiša
Jutros je u Bosni malo do umjereno umjereno oblačno. U Hercegovini je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 0; Bugojno i Drvar 2; Ivan-sedlo 3; Jajce 4; Sarajevo i Tuzla 5; Zenica 6; Bihać, Doboj, Livno, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 7; Banja Luka i Prijedor 8; Stolac 10; Trebinje 11; Bijeljina 12; Gradačac 14; Neum 17; Mostar 18°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 10hPa je viši od normalnog i raste.

Bioprognoza: Stabilne vremenske prilike, uz više sunca, ugodno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati poteškoća, osim u jutarnjim satima kada će biti prohladno. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se, po potrebi, raskomotili tokom dana s obzirom na to da će temperature porasti.

Danas u Bosni i Hercegovini prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana umjeren razvoj naoblake u Bosni će uvjetovati slabe kratkotrajne lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. U Sarajevu prijepodne pretežno sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Poslijepodne na području Sarajeva je moguć lokalno slab pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

U petak sunčano. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu od 20 do 24 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć slab pljusak kiše. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 18 do 24 °C.

U nedjelju sunčano. Tokom poslijepodneva poraste naoblake, što ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne može uvjetovati pljusak kiše. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 19 do 24 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije