Jutros u BiH pljuskovi sa grmljavinom: Slijedi velika promjena vremena

1
Radiosarajevo.ba
Jutros u BiH pljuskovi sa grmljavinom: Slijedi velika promjena vremena
Arhiv / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je ragistrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo 12, Bihać, Bugojno, Gradačac i Sokolac 13, Doboj, Jajce i Tuzla 14, Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Sarajevo, Srebrenica, Zenica i Zvornik 15, Prijedo i, Široki Brijeg 16, Livno i Sanski Most 17, Grude 18, Mostar i Trebinje 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima sa slabom kišom ponegdje, a u drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu do 29 stepeni.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je slaba kiša, a tokom dana nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao u proteklom periodu, uz promjenjive vremenske prilike, bez većih oscilacija koje bi uzrokovale značajnije jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su umjerene meteopatske reakcije u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, manjka koncentracije. Tokom jutra će biti osjetno svježije, naročito u unutrašnjosti, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti. U Hercegovini ugodnije, pretežno zbog stabilnijeg vremena.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 1.06.2020 (Srijeda)., u Bosni umjerena oblačno. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

ZA 2.06.2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stepena.

ZA 3.06.2020 (Petak)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 35 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije