U 8 sati u Mostaru 25 stepeni: Nije to ništa šta tek slijedi sredinom sedmice

Radiosarajevo.ba
U 8 sati u Mostaru 25 stepeni: Nije to ništa šta tek slijedi sredinom sedmice
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 13, Ivan Sedlo i Srebrenica 16, Bugojno i Drvar 17, Bihać i Sarajevo 18, Jajce, Livno, Sanski Most i Zenica 19, Tuzla, Banja Luka i Zvornik 20, Bileća, Doboj i Sokolac 21 Stolac, Bijeljina i Trebinje 22, Brčko i Grude 23, Gradačac 24, Mostar 25 stepeni. 

U Sarajevu pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16, a najviša dnevna oko 33 stepena. 

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

U utorak, 11. juna -  u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su pljuskovi i grmljavina u zapadnim, sjevernim i centralnim dijelovima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepena.

U srijedu, 12. juna - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stepeni.

U četvrtak, 13. juna - u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološokog zavoda.

Biometeorološka prognoza

Početak nove sedmice obilježit će povoljne biometeorološke prilike, uslovljene stabilnim vremenom. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja.

Nakon ugodnijih noćnih i jutarnjih sati, visoke temperature i izraženiji osjet sparine, u drugom dijelu dana mogli bi uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije