Jutros snijeg i kiša: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do subote

2
Radiosarajevo.ba
Jutros snijeg i kiša: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do subote
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom hladnog martovskog dana

Jutros je našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -4 stepena, Livno, Sarajevo i Sokolac 1, Bugojno 2, Jajce 3, Gradačac i Tuzla 4, Bihać, Srebrenica i Zenica 5, Banja Luka, Grude, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg i Trebinje 6, Neum 9 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Padavine i neuobičajena hladnoća negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Usljed porasta sadržaja vlage u zraku, pojačan osjet hladnoće također bi mogao uzrokovati poteškoće osjetljivim osobama, ponajviše hroničnim bolesnicima sa plućnim i ishemijskim problemima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom, te posvetiti pažnju odijevanju. U drugom dijelu dana, opšta slika će biti nešto ljepša, uz djelimičnu stabilizaciju i manje izraženu naoblaku.

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

Danas u Bosni i Hercegovini jutro i prije podne, oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. U drugom dijelu dana, postupan prestanak padavine i djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom u jutarnjim satima i prije podne. Poslije podne, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša u Hercegovini, na jugozapadu i jugoistoku Bosne. Poslije podne ili tokom noći lokalno i povremeno slaba kiša u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Petak: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 20 stepeni.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 13 do 18, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 22 stepena, javlja Federalni hdirometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije