Oprez zbog mokrog i klizavog kolovoza, evo gdje je saobraćaj obustavljen

0
Radiosarajevo.ba
Oprez zbog mokrog i klizavog kolovoza, evo gdje je saobraćaj obustavljen
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Na većini putnih pravaca u BIH jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu. Izdvajamo putne pravce: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Bosanski Petrovac, Jablanica-Posušje, Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Snijeg i jutros pada u višim planinskim predjelima i zadržava se na kolovozu.

Jak vjetar otežava saobraćanje u Hercegovini, a meteorolozi su za danas najavili izrazito jak vjetar i u ostalim krajevima naše zemlje.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije