Jutros opet minusi: Kakvo će vrijeme biti tokom vikenda

Radiosarajevo.ba
Jutros opet minusi: Kakvo će vrijeme biti tokom vikenda
Radiosarajevo.ba / Bjelašnica
Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -4 stepena, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Zenica -1, Ivan-sedlo, Jajce i Livno 0, Bjelašnica, Goražde, Kupres, Sanski Most, Srebrenica i Stolac 1, Banja Luka, Bijeljina i Tuzla 2, Gradačac, Mostar i Čapljina 3, Doboj, Trebinje i Zvornik 4, Bihać 6 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i ne mijenja se.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

Petak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom i sumaglicom. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U večernjim satima s kišom u Hercegovini i na zapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

Subota: Oblačno vrijeme s kišom. U Hercegovini i u Krajini obilnije padavine. Količina padavina koja se očekuje u tim dijelovima između 20 i 30 l/m2, lokalno i više od 30 l/m2. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 11 do 17 stepeni.

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme s kišom prijepodne. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 11 do 17 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije