Danas oblačno i 10 stepeni: Evo kad meteorolozi najavljuju snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Danas oblačno i 10 stepeni: Evo kad meteorolozi najavljuju snijeg
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme, a u Hercegovini i na zapadu sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Drvar -1 stepen, Bjelašnica i Livno 0, Bihać, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 3, Grude, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 4, Bugojno i Gradačac 5, Doboj, Jajce i Sarajevo 6, Bijeljina, Srebrenica, Tuzla i Zenica 7, Banja Luka 8, Zvornik 9, Trebinje 10, Mostar i Neum 12 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 954 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Postepena stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije. U jutarnjim i večernjim satima neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti hladno i uz veći sadržaj vlage u zraku. Također moguće su i pojačane epizode onečišćenja zraka. Tokom dana ugodnije uz, ne tako izražen, porast temperatura i povremene sunčane intervale. Opšta slika ljepša na jugu zemlje.

Danas u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

19. novembra 2020: U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini i na zapadu Bosne sunčano uz malu do umerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni.

20. novembra 2020: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslije podne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metera nadmorske visine, uglavnom u centalnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najivša dnevna od 5 do 10, na jugu do 13 stepeni. Poslijepodne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

21. novembar 2020: U centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije