Bjelašnica jutros najhladnija, Mostar najtopliji: Objavljena prognoza do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Bjelašnica jutros najhladnija, Mostar najtopliji: Objavljena prognoza do četvrtka

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Sarajevo i Bugojno 11; Livno, Tuzla i Sanski Most 12; Bihać, Jajce i Doboj 13; Banja Luka, Prijedor, Višegrad i Zvornik 14; Bijeljina 15; Stolac 17; Gradačac i Trebinje 18; Mostar 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 6 hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Nakon mjestimično tmurnog jutra, izraženije u dijelu Bosne, tokom dana će u cijeloj zemlji biti ugodnije uz više sunca i umjerene temperature zraka. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

U utorak sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 29 do 33 °C.

U srijedu sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 25 do 31, na jugu od 30 do 34 °C.

U četvrtak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. U večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 26 do 32, na jugu od 30 do 34 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije