Jutro u BiH na -4 stepena, za vikend slijedi nova promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Jutro u BiH na -4 stepena, za vikend slijedi nova promjena vremena
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac -4 stepena, Livno -1, Bugojno 0, Drvar i Grude 1, Sanski Most i Široki Brijeg 2, Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla i Zenica 3, Zvornik 6, Bjelašnica, Mostar i Trebinje 7, Gradačac i Neum 11, Bihać 15 stepeni.
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, a u mjestima sa dugotrajnom maglom očekuje se niža vrijednost maksimalne dnevne temparature zraka.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti više pažnje odijevanju, danju će temperature porasti i biće ugodnije, prikladno za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima ponovo će biti dosta svježije, stoga bi hronični bolesnici trebali umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

Objavljena je prognoza i za petak i prvi dan vikenda:

U petak, 23.10.2020., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu, 24.10.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom tokom cijelog dana. U Hercegovini se kiša očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju. Padavine nisu obilne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije