Jutros na Sokocu -11 stepeni: Pripremite se, stiže snijeg

Radiosarajevo.ba
Jutros na Sokocu -11 stepeni: Pripremite se, stiže snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / U Sarajevu smog potpuno nestao, na nebu nema ni oblačka

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -11 stepeni, Bjelašnica i Drvar -9, Bugojno -8, Ivan-sedlo, Jajce i Livno -7, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zenica -6, Banja Luka, Doboj i Tuzla -5, Bijeljina -3, Trebinje 0, Gradačac 1, Mostar 3, Neum 4 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 957 milibara, za 12 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna i većina populacije trebala bi, uz porast temperatura i sunčane intervale, biti boljeg raspoloženja. Nakon hladnih jutarnjih sati, tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. Opšta slika posvuda će se poboljšati. Na jugu zemlje malo toplije, sunčanije i ugodnije.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, 19.01.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C.

U četvrtak, 20.01.2022., prognozira se jače naoblačenje koje bi u drugoj polovini dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C.

U petak, 21.01.2022., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima slabije padavine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na subotu. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 9°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološokog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije